De Keukenkast
Op deze pagina proberen we een overzicht te geven van veelgebruikte ingrediƫnten voor de vegane keuken. Als je deze in huis hebt, zul je bij de meeste recepten op deze website niet misgrijpen!
Gedroogde Kruiden en bouillon
- Komijnzaad
- Korianderzaad
- Kurkuma
- Gemalen gember
- Chili vlokken
- Gemalen mosterdzaad
- Cassia Kaneel poeder
- Kala Namak
Ook bekend als zwart zout, heeft een smaak die licht aan eieren doet denken - Bouillon poeder van paddestoelen
- Jus korrels
- Vegan groente bouillon poeder, bijvoorbeeld van BioToday of Knorr
- Gerookte paprika poeder
- Cayenne peper
Sauzen en pasta's
- Soja saus - dark
Smaken verschillen uiteraard, maar bijvoorbeeld van het merk Pearl River Bridge - Soja saus - light
Ook hier geldt: smaken verschillen, maar Pearl River Bridge heeft ook de lichte variant - Ketjap Manis
Een zoete Soja saus, bijvoorbeeld die van Trap A - Gochujang
Rode chilipasta van rode pepers, kleefrijstmeel, gefermenteerde sojabonen en zout - Rode Miso Pasta
Een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen - Grove Mosterd, bijvoorbeeld de Friese Wartenster of de Groninger van Marne
- Dijon Mosterd
Olie en azijn
- Arachide Olie
- Olijfolie om in te bakken
- Olijfolie Extra Vierge, voor salades en dergelijke
- Kokosolie
- Rode balsamico azijn
- Witte balsamico azijn
- Appelazijn
- Zwarte rijst azijn
Diversen
- Edelgist vlokken