Courgettesoep
Ingrediƫnten
Instructies
- Giet de kikkererwten af en spoel ze even onder de kraan en doe ze in een kom
- Meng de kikkererwten met wat zout, peper, het mosterdzaad en 1 tbs olijfolie. Bak ze gedurende 10 minuten in een airfryer, bij voorkeur 240 graden (Max Crisp). Geen airfryer? Oven werkt ook, 15 tot 20 minuten op 200 graden.
- Snijd de courgette in vierkante blokjes van ongeveer 1cm, hak de ui grof
- Doe wat olijfolie in een soeppan, en bak de courgette en de ui voor 5 minuten. Voeg daarna de laos, selderij, knoflook en kurkuma poeder er bij met een snufje zout en bak nog even voor 1 min.
- Voeg kokusmelk en koud water toe en breng terug aan de kook. Voeg een groentenbouillonblokje toe.
- Kook de soep voor 15 minuten en pureer het geheel tot een mooie gladde soep.
- Breng, indien nog nodig, het verder op smaak met peper en zout.
Opmerkingen
Het resultaat is een soep die je zeker nog een keer wilt maken: simpel maar echt lekker.
Je kunt in plaats van een 400ml water en een bouillonblokje ook gewoon 400 ml groentenbouillon gebruiken.