Courgettesoep

Courgettes zijn er in het seizoen vaak in overvloed. Zeker de mensen die ze zelf kweken weten daar alles van. Veelzijdig en lekker, ook in de soep.

Hoeveelheid

2 personen

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

25 minuten

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze even onder de kraan en doe ze in een kom
  2. Meng de kikkererwten met wat zout, peper, het mosterdzaad en 1 tbs olijfolie. Bak ze gedurende 10 minuten in een airfryer, bij voorkeur 240 graden (Max Crisp). Geen airfryer? Oven werkt ook, 15 tot 20 minuten op 200 graden.
  3. Snijd de courgette in vierkante blokjes van ongeveer 1cm, hak de ui grof
  4. Doe wat olijfolie in een soeppan, en bak de courgette en de ui voor 5 minuten. Voeg daarna de laos, selderij, knoflook en kurkuma poeder er bij met een snufje zout en bak nog even voor 1 min.
  5. Voeg kokusmelk en koud water toe en breng terug aan de kook. Voeg een groentenbouillonblokje toe.
  6. Kook de soep voor 15 minuten en pureer het geheel tot een mooie gladde soep.
  7. Breng, indien nog nodig, het verder op smaak met peper en zout.

Opmerkingen

Het resultaat is een soep die je zeker nog een keer wilt maken: simpel maar echt lekker.

Je kunt in plaats van een 400ml water en een bouillonblokje ook gewoon 400 ml groentenbouillon gebruiken.