Eenvoudige linzensoep
Ingrediƫnten
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd deze vervolgens in kleine blokjes.
- Doe wat olijfolie in een soeppan, en doe de knolselderij er meteen bij.
- Bak gedurende 10 minuten de knolselderij op matige temperatuur. Schep regelmatig om.
- Snijd de knoflook ondertussen in dunne plakjes en bak deze de laatste 2 minuten mee.
- Voeg daarna het kokende water toe, samen met de bouillon poeder en de kaffir lime bladeren.
- Kook het geheel voor 15 minuten.
- Verwijder de kaffir lime bladeren.
- Neem de pan van het vuur, voeg de spinazie toe samen met de kokosroom.
- Pureer het geheel tot een mooie gladde soep.
- Breng, indien nog nodig, het verder op smaak met peper en zout.
Opmerkingen
Het resultaat is een soep die je zeker nog een keer wilt maken: simpel maar echt lekker.
Een goede bouillon poeder is ook erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld die van BioToday gebruiken, of de BIO variant van Knorr.
Kaffir Lime bladeren zijn in nederland niet zo heel erg bekend, maar zeker bij een Toko goed te krijgen en steeds vaker ook gewoon in de supermarkt. Ze geven een frisse aromatische smaak aan deze soep.
Let op: de kokosroom niet verwarren met kokosmelk. Dit is een kookroom. Mocht deze niet verkrijgbaar zijn dan kun je ook een andere kookroom gebruiken.
De gebruikte linzen zijn voorgekookt, dit scheelt aanmerkelijk in tijd. Ik gebruik vaak die van Boon Bonen.