Paprika Tomatensoep

Een romige tomatensoep, zacht van smaak, met het heerlijk zoete van puntpaprikas

Hoeveelheid

4 personen

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

35 minuten

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de puntpaprikas in de lengte door en verwijder de zaden en zaadlijsten.
  3. Snij de tomaten in 8 parten, meng deze met de olijfolie en balsamico azijn en een theelepel zout.
  4. Snij de uien in 4 parten.
  5. Doe alles in grote braadslede en bak het voor 20 minuten.
  6. Meng alles goed door en voeg de knoflooktenen toe en bak nog nog voor 5 minuten.
  7. Maak ondertussen de groentebouillon.
  8. Hevel de inhoud van de braadslede over in een grote soeppan, voeg sojamelk, paprikapoeder en cayenne peper toe.
  9. Pureer met een staafmixer de soep tot een gladde romige soep.
  10. Breng de soep nog even kort aan de kook.
  11. Naar smaak zout en peper toevoegen.

Opmerkingen

Het resultaat is, ondanks de weinige voorbereidingstijd, een heerlijke maaltijdsoep. Je kunt de soep nog wat spannender maken door de hoeveelheid cayenne peper te verdubbelen en wat citroensap toe te voegen.

Serveer dit gerecht met warm turks brood of stokbrood. Eventueel kun je ook nog wat verse basilicum over de soep strooien nadat je de soep hebt opgediend.