Witte kool met rijst
Ingrediƫnten
Instructies
- Spoel de rijst goed af, doe deze vervolgens in de pan, zorg dat de rijst 1 cm onder water komt te staan.
- Deksel op de pan. Kook de rijst op middelmatige temperatuur. Zodra het water kookt, nog 10 min koken. Zet daarna apart.
- Snij de witte kool in dunne reepjes en deze weer door de helft. Was de witte kool met een vergiet onder stromend water.
- Doe de witte kool in een kom met de zeezout, kneed, masseer de kool gedurende 3 minuten. Zet daarna apart.
- Snij de lente-ui in dunne ringen, wit en groen. Zet apart.
- Dep de gerookte tofu goed droog met een keukendoek of keukenpapier, en snij deze vervolgens in vierkante blokjes van 0,5 cm.
- Verhit de kokosolie in een wokpan op hoge temperatuur, doe de cayennepeper, uienpoeder, knoflookpoeder en paprika poeder erbij, bak deze voor 1 min.
- Doe de tofu blokjes erbij, bak deze voor 4 min.
- Doe de witte kool erbij, bak voor 6 min.
- Doe de lente-ui erbij, samen met een fijngeperste of fijngehakte knoflook. Bak voor 2 min.
Opmerkingen
Serveer het gerecht met de witte rijst, een pittige pindasaus en casave chips.
De gerookte tofu is in Nederland niet altijd eenvoudig te verkrijgen, ook houd niet iedereen van de toch best sterke smaak. Je kunt de tofu ook vervangen door gewone tofu, die je eerst 5 minuten marineert in een mengsel van lichte sojasaus en sesamolie. Als je dit doet, verdubbel dan ook de hoeveelheid knoflookpoeder in het recept.